به گزارش مشرق، مجله آمریکایی نیوزویک، در مقاله ای درباره شخصیت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نوشت:
نقطه قوت ترامپ، گوش بریدن است. او کتابهایی را که خودش ننوشته، به افرادی که اهل خواندن نیستند، می فروشد. او یک تاجر شکست خورده است اما به عنوان یک تاجر جعلی ( در برنامه «کارآموز») در تلویزیون آمریکا موفق شد. نکته جالب در زندگی ترامپ این است که او، خود را به عنوان یک معامله گر مطرح میکند، درحالی که عکس این قضیه درست است. ترامپ معامله نمیکند. او آنها را نقض میکند!
بیشتر بخوانید:
ترامپ، مذاکرهکننده بیاستعداد مذاکرات نمایشی
پیمانشکنی ترامپ عواقب جهانی پیدا کرده است. تصمیم این هفته او، که طبق گزارشها پس از تماس تلفنی با رئیس جمهور ترکیه گرفته، باعث شد تا نیروهای آمریکایی از شمال سوریه عقب نشینیکنند. اقدامی که قانونگذاران و حتی حزب جمهوریخواهان را به شدت متعجب کرد.
لیز چنی، یکی از رهبران جمهوریخواه این اقدام را اشتباه فاجعهآمیز نامید و نوشت:
«خروج از شمال سوریه یک اشتباه فاجعهآمیز است که دستاوردهای ما علیه داعش و امنیت آمریکا را به خطر میاندازد.»
سناتور مارک روبیو، این اقدام را اشتباهی خطرناک نامید که تبعات آن فراتر از سوریه خواهد بود.
سناتور میت رامنی هم آن را یک خیانت نامید و نوشت:
«تصمیم رئیس جمهور برای تنها گذاشتن همپیمانان کّرد ما در مواجهه با حمله ترکیه، یک خیانت است. این تصمیم به دنیا نشان میدهد که آمریکا یک شریک غیرقابل اعتماد است، باعث ظهور دوباره داعش میشود و یک بحران انسانی را رقم خواهد زد.»
همچنین سناتور لیندسی گراهام در توئیتر خود نوشت: «این [خروج از سوریه] خطرناکترین پیام را به جهان فرستاد؛ آمریکا یک همپیمان قابل اعتماد نیست.»
جریان "خیانت" را میتوان یک روند ثابت در زندگی ترامپ دید. ترامپ به شرکای تجاری، مشتریان، کارمندان، دوستان، همسران و به رأیدهندگانش خیانت کرده است. کسی که به نزدیکان خود خیانت کند، بیتردید به خارجیها در هزاران مایل دورتر هم خیانت خواهد کرد.
رها کردن قراردادها یکی دیگر از رفتارهای سیاسی ترامپ است. دولت ترامپ، بیشتر قراردادها را با ترک آنها نقض کرده است. با رفتار شناسی ترامپ میتوان فهمید که ترامپ از قرارداد متنقر است زیرا او اساسا هر توافقی که به نفع دیگران تمام شود را برنمیتابد.
علاوه بر این، قراردادها مانند همه تعاملهای دوجانبه، به طرفین امضا کننده تعهداتی را تحمیل میکند؛ از نگاه ترامپ برای دیگران کار کردن فقط کار بازندهها و افراد ضعیف است.
از زمانی که ترامپ به قدرت رسیده، او آمریکا را از تعدادی از قراردادهای بین المللی خارج کرده است. او از قرارداد پاریس که آن را یک معاملهی بسیار بد میدانست، خارج شد. همچنین از قرارداد برجام که آن را بدترین معاملهای که میشناخته نامیده، خارج شد. اما او این اقدامات را بدون داشتن دانش کافی انجام داد.
با کمک ترامپ، حالا دنیا دیگر به آمریکا و تعهداتش اعتمادی ندارد. طبق تحقیقات موسسه پیو که سال پیش انجام شد، ۸۲ درصد از اروپاییها، ۷۵ درصد از کاناداییها و ۹۱ درصد از مکزیکیها در مسائل بین المللی، اعتمادی به ترامپ ندارد.
سیاست خارجی ترامپ، منعکسکننده شخصیت اوست؛ دمدمی مزاج، غیرقابل اعتماد، فریبکار، حریص، کوتهبین، بیبرنامه و سنگدل.
او فاقد یک جهان بینی منسجم است. ترامپ کمبودها و نگرانی های خود را به ایالات متحده آمریکا، که او به عنوان قربانی چند ساله حیلهگری و توطئهی کشورها دیگر نشان میدهد، مرتبط میکند؛ هرگاه احساس خطر کند، میگوید آمریکا در خطر است.
او در توئیتر نوشت: "ایالات متحده همیشه یک بازندهاست." این را مردی توئیت زد که گفته من عاشق کیم جونگ اون هستم!
وقتی ترامپ در مورد آمریکا صحبت میکند، در حقیقت در مورد خودش حرف میزند. جایی میگوید « دنیا به آمریکا میخندند»، که منظورش خودش است. یا جای دیگر گفت « اول آمریکا » که منظورش اول خودش است! او همچنین در یک موضعگیری گفت: «هیچکس نمیخواهد با آمریکا همکاری کند.»
ترامپ همچنین عادت دارد تا از کسانی که به آنها خیانت کرده، انتظار وفاداری داشته باشد. در سال ۲۰۱۷ ترامپ خطاب به جف سشنز، دادستان سابق آمریکا، گفت: «ما میتوانیم هنوز به یکدیگر وفادار باشیم.» تنها ۸ ساعت بعد گفت: «جف سشنز از نظر اخلاقی فردی ضعیف است!» به افراد خیانت کنی و بعد انتظار وفاداری از آنها داشته باشی ؟ مثل این میماند که از همسرت بخاطر اینکه تو به او خیانت کردی، طلاق بگیری!
خطاب به جمهوریخواهان: جمهوریخواهان بدانند ترامپ همانطور که به کُردها خیانت کرد، به شما هم خیانت میکند!